BEELDHOUWWERKEN IN NIEUWPOORT OP OPENBARE PLAATSEN

menu  

 "BEELDHOUWWERKEN IN NIEUWPOORT OP OPENBARE PLAATSEN" is een lijvige catalogus geworden waarin de beschrijving van beelden verspreid in Nieuwpoort-Bad, Nieuwpoort-Stad en deelgemeente Ramskapelle.  In deelgemeente Sint-Joris werden geen beeldhouwwerken ontdekt.

Om de lezer wegwijs te maken werd het werk onderverdeeld in verschillende delen die apart kunnen ontdekt worden tijdens een wandel- of een fietstocht. Ieder deel wordt aangeduid op het betreffende stratenplan.

Woord vooraf - Medewerking. <klik hier>

Deel 1 beschrijft beeldhouwwerken uit Nieuwpoort-Bad (Simli, Leopoldplein, Zeedijk, Hendrikaplein, Centrum Ysara, Havengeul, Prins Mauritspark). <klik hier>

Deel 2 vertrekt aan het Kattesas, langs de vismijn en het Kaaiplein, loopt even naar de VVW Nieuwpoort op de rechteroever van de haven, langs de  omgeving van de Ganzepoot en eindigt in het Leopoldpark en de Stuiverwijk. <klik hier>

Deel 3  omvat beeldhouwwerken die zich in of rond openbare gebouwen  in het stads-centrum bevinden. <klik hier>

Deel 4 loopt verder via de Onze-Lieve-Vrouwekerk, naar de  Monoblokwijk, langs de  Rusthuizen, het Rijkssportcentrum Sport Vlaanderen, de stedelijke begraafplaats,  tot deelgemeente Ramskapelle.
<klik hier>

Door omstandigheden zijn beelden verwijderd of verplaatst. Een correctie is gepland begin 2019.

menu