NESTKAST - BIRDCAM

Nestkast - Birdcam

In het park hangen in een boom tegenover de middeningang van het park langs de Parklaan een veertigtal kleurrijke nestkastjes. Deze zijn gemaakt door leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit basisschool De Vierboete. Een natuurproject, dat de school in samenwerking met de stedelijke technische dienst heeft uitgewerkt. Het initiatief is bovendien erkend als voorbeeldproject voor Vlaanderen door de cultuurcel van het ministerie van onderwijs, legt leraar Philip Hoogewys uit.

nistkastjes in boom

Bewonderen van de kunst.

kijkers naar de nestkasjes

kijkers naar de nestkasjes in boom

Het project.

infoplaat

Een grote groep enthoesiasten.

groepfoto 
Een niet geschilderd nestkasje met daarin een camera hangt aan een boom in de buurt van de inkom van het zwembad. Het is de bedoeling om via het internet het reilen en zeilen van een mezenfamilie te volgen. Men hoopt dat het nestkastje vlug bewoners zal hebben.

klaarmaken nestkast en overleg

plaatsen nestkast   plaatsen nestkas   plaatsen nestkas

nestkast

Op de klaswebsite http://devierboete6hs.wordpress.com kan men de reacties van de leerlingen volgen van het project. Een vogelaar zal regelmatig zorgen voor deskundig commentaar. Projectleider birdcam Danny Weyne           
Het project is erkend als voorbeeldproject door de Canon Cultuurcel van het onderwijs. Het nestkastproject is als eerste en enige van een Belgische school ook aanvaard om het educatieve Birdboxproject in Groot Britanie deel te nemen.

Naar de site van het project:
http://birdbox.segfl.org.uk/

rechtstreeks naar de birdcam:
http://microsites2.segfl.org.uk/view_page.php?id=2435

Film: activiteit in het nestkastje - 11 mei 2011 
Film: verkorte videoconferentie met Peter Haynes - 27 mei 2011
Film: algemene info over het "the birdproject"


afbeeldingen soorten meezen